Ετικέτες

, ,

Η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν φανταζόμουν οτι θα μπορούσα να φτιάξω μια οποιαδήποτε κούκλα ή οτι έστω, θα είχα την ιδέα να φτιάξω μια γιατί πρώτον το θεωρούσα πολύ δύσκολο και δεύτερον δεν είχα δει κάτι που να μου είχε κεντρίσει τόσο το ενδιαφέρον. Μια από αυτές τις μέρες πήγαμε να αγοράσουμε κάτι χαρτικά όταν είδα αυτές τις μπάλες από φελιζολ που τις πουλάνε δυό δυό. Πριν καιρό, ένα μαγαζί με είδη χειροτεχνίας, είχε μεγάλη ποικιλία απο φελιζολ σε διάφορα σχήματα αλλά δεν είχα πάρει. Τώρα όμως θυμήθηκα κάτι κούκλες που είχα δει στο pinterest και μάλιστα κουκλοθέατρου, οι οποίες μου άρεσαν πολύ. Ε, πήρα τα φελιζόλ (ή αλλιώς styrofoam balls) και έφτιαξα μια απο αυτές τις κούκλες. Υπάρχει μια ένσταση (ε καλά όχι μόνο μια) στο φόρεμα, αλλά δεν μου βρισκόταν άλλο κομμάτι ύφασμα και έτσι χρησιμοποίησα τούλι. Καλό είναι να μην είναι διάφανο πάντως γιατί τι στο καλό κουκλοθέατρο παίζεις αν είναι να φαίνεται το χέρι…
Είναι αυτή και την λένε Ραπουνζέλ («αλλά όχι η γνωστή»)

 

IMG_6453 IMG_6452 IMG_6456

και το λινκ της έμπνευσης είναι αυτό http://mollymoocrafts.com/talking-puppets-craft/

Επίσης να πω οτι στο πρωτότυπο υπάρχει ένα είδος «μηχανισμού» για να ανοιγοκλείνει το στόμα αλλά εγώ δεν το έκανα, ωστόσο έχω κόψει στα δύο το κεφάλι και κάνει ένα κάποιο εφέ.

Και επειδή πιάσαμε τα μαλλιά κουβάρια κυριολεκτικά και μεταφορικά, στη Χ. αρέσει πολύ να κόβει με το ψαλίδι, εκτός απο φύλλα έξω στην αυλή και κόλλες χαρτί, τρελαίνεται να κουρεύει. Οπότε με τη δεύτερη μπάλα έφτιαξα ένα κεφάλι με μαλλιά, στο οποίο δεν ήθελε να βάλω μάτια, μύτη κτλ και την στερέωσα επάνω σε ένα βάζο. Έτσι, είχε όλο το ελεύθερο να το κάνει φαλακρό, πράγμα που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά. O τρόπος για να φτιαχτούν τα μαλλιά και να περαστούν γύρω απο το κεφάλι είναι όπως δείχνω στην τελευταία φωτογραφία, τυλιγμένα γύρω απο το βιβλίο. Πολύ εύκολο.

IMG_6465 IMG_6467 IMG_6469 IMG_6470 IMG_6471 IMG_6472

Η δεύτερη κούκλα είναι καλτσοκούκλα γίνεται δηλαδή -απίστευτό;- με μια κάλτσα. Δεν  με ενθουσιάζουν αυτέ οι μαριονέτες, αλλά όταν είδα το πόσο απλό είναι να φτιαχτεί και το πόσο πετυχημένη γίνεται, το δοκίμασα. (το είδα εδώ)

IMG_6480 IMG_6481 IMG_6484 IMG_6485 IMG_6487 IMG_6488 IMG_6489

Αυτή είναι η Έλσα…που μάλλον έχει φάει ένα κατσικάκι και δεν το έχει χωνέψει ακόμα, ενώ ετοιμάζεται να φάει και το χέρι της Χ.

Φυσικά μπορούν να γίνουν και φίλοι και να πουν μια φοβερή ιστορία για τότε που η Ραπουνζέλ δεν είχε ακόμα φορέσει αυτά τα εξτραβαγκάν μωβ γυαλιά και δεν έβλεπε στα δύο μέτρα και γνώρισε την Έλσα που με τις καταπληκτικές ικανότητές της στο έρπην (όχι όσο στο φάι) της έδινε ένα ‘χεράκι’ ώστε να μην χάνει το δρόμο για το σπίτι…και άλλα τέτοιες ιστορίες για παπετς..