Ετικέτες

, , ,

Τώρα που άνοιξε ο καιρός αρχίσαμε να το ρίχνουμε ‘έξω’ με δραστηριότητες που δεν κρατάνε τα χέρια μας καθαρά, ούτε το δωμάτιο, ούτε το χαλί του δωματίου, ούτε το μπάνιο, ούτε τα ρούχα γενικά…ούτε.
Το θέμα όμως για την κόρη μου είναι ναι μεν να λερωθείς, ναι, να παίξεις, να χαρείς, αλλά η μεγαλύτερη χαρά όλων είναι το πλύσιμο στον νιπτήρα επάνω στην πλαστική καρέκλα του μπάνιου. Τόσο καιρό της το είχα στερήσει. Όχι να πλένει τα χέρια της, αλλά να τα μουλιάζει. Τώρα παίρνει εκδίκηση, τα λερωμένα χέρια από δαχτυλομπογιές και τέμπερες, αλλά και οι μπλούζες και τα παντελόνια, εκτοξεύουν χρωματικές  λάμψεις στην πορσελάνη με τη συνοδεία τσιρίδων χαράς. Ναι, μπορείς να πας να πλυθείς, ναι πλύνε και τα πινέλα, και την μπλούζα σου..και μην ξεχάσεις να πλύνεις το σαπούνι γιατί πολύ καιρό έμεινε άπλυτο.

1.    Δαχτυλομπογιές και σφραγίδες.

Αν κολλήσεις στα  καπάκια από τα  πλαστικά μπουκάλια, διάφορα σχήματα από αφρολεξ και μετά τα βουτήξεις σε χρώμα φτιάχνεις ωραιότατες σφραγίδες. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Το που σε πηγαίνει αργότερα δεν ξέρω αν σε συμφέρει…

Επίσης οι μπατονέτες λειτουργούν θαυμάσια σαν λιλιπούτεια πινέλα αρκεί να έχεις μια κάποια υπομονή. Αλλιώς χρησιμοποιήσε τη γόμα απο το πίσω μέρος του μολυβιού.

IMG_0131IMG_0130IMG_0133IMG_0139IMG_0144

2.    Αυτό το μπουκάλι σπρέι ήθελα να το αγοράσω καιρό τώρα. Βρήκα στο pinterest μερικές εικόνες για το πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε σχέση με τη ζωγραφική. Αν και εκείνο το απόγευμα την περισσότερη ώρα την πέρασε μέσα στο μπάνιο να ψεκάζει τα πλακάκια, κάναμε και έκανα κάποιες απόπειρες ζωγραφιών.

Παίρνεις δύο πινέλα με χρώμα και τα τρίβεις το ένα μαζί με το άλλο ώστε να αρχίζουν να πιτσιλάνε το χαρτί. (βάλε με το νου σου εφαρμογή της περιγραφής που μόλις έκανα και θα νομίζεις οτι μιλάω για σοβάντισμα μάντρας, μες τα καλλολογικά στοιχεία..)Όσο περισσότερη βαβούρα χρώματος και γεμισμένο χαρτί, τόσο καλύτερα.
Μετά παίρνεις το ψεκαστήρι και πιτσιλάς με νερό, αλλά από μια απόσταση ασφαλείας γιατί αλλιώς το χαρτί γίνεται μπλουμ!

IMG_5243IMG_5244IMG_5248IMG_5251

IMG_5257IMG_5260*Μην σας φαίνεται έτσι καημένο. Άμα στεγνώσει και το δείς και live είναι πιο artistic,- φαντάζομαι οτι όσες περισσότερες ξένες λέξεις βάλω τόσα περισσότερα credits θα πάρει αυτή η δημιουργία που με έκανε να νομίζω οτι η τέμπερα βγαίνει εύκολα απο το βαμβακερό.-

 

3.    Ανθισμένη αμυγδαλιά
Και αυτή πολύ γνωστή τεχνική. Βουτάς τον πάτο ενός πλαστικού μπουκαλιού σε χρώμα και κάνεις αυθαίρετα σφραγίδες επάνω στο χαρτί. Μετά, με το πινέλο σχεδιάζεις τα κλαδιά σύμφωνα με τα άνθη που έφτιαξες. Η Χ. σφράγιζε μανιωδώς και αδιακρίτως και εγώ έφτιαχνα τα κλαδιά. Στη φάμπρικα..

IMG_5325IMG_5329IMG_5339IMG_5341Στο μεταξύ…

απο το πάρτυ της Χριστίνας που είναι σε λίγες μέρες, θα λείπουν μόνο τα χελονονιντζάκια και ο Νιλς Χόλγκερσον, όλοι οι άλλοι χαρακτήρες θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, σε πιάτα, ποτήρια, χαρτοπετσέτες και χαρτοκοπτικές. Μα να έχει φάει τη σκόνη του Σπάιντερμαν ο Σούπερμαν, παρα λίγο θα συνέραπτα αγγελίες σε κολόνες της γειτονιάς να μου φέρουν αγοράκια τίποτα περισσεύματα από γενέθλια Σούπερμαν για να συμπληρώσουμε το ντεκόρ.