Ετικέτες

,

Κάθε φορά που ήθελα να κάνω μια κατασκευή με το ρολό απο το χαρτί υγείας, ο νόμος του Μέρφυ μου έκλεινε το μάτι. Δεν είχα κρατήσει κανένα ή το χαρτί δεν τελείωνε στην παρούσα φάση. Έτσι αποφάσισα να αρχίσω να μαζεύω και τα ρολά απο το χαρτί υγείας αλλά και τα ρολά απο το χαρτί κουζίνας. Τα έβαζα σε ένα ντουλάπι και ησύχαζα. Ησύχαζαν κι αυτά μέχρι να βρω την κατάλληλη χειροτεχνία. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω βρει κάτι συγκλονιστικό, σχεδόν τα ίδια και τα ίδια κυκλοφορούν (μιλώντας για μετρίου έως πανεύκολου βαθμού δυσκολίας). Συνολικά κάναμε τρείς κατασκευές, πού αργότερα συνειδητοποίησα οτι είναι φτιαγμένες απο το ίδιο υλικό και χωράνε σε μια ανάρτηση όλες μαζί.

Η πρώτη, είναι η πιο simple-minded κατασκευή-παιχνίδι. Στην πράξη με δυσκόλεψε, ίσως δεν είχα κάνει καλό σχεδιασμό απο την αρχή. Είναι απλούστατα, ρολά κουζίνας, σε συνδυασμό με ρολά απο χαρτόνι, ανισόπεδα, τα οποία λειτουργούν ώς στύλοι. Ανάμεσα τους πρόκειται να περάσει μια μπίλια. Έτσι όπως είναι φτιαγμένο με κλίση, η ελαφριά κατηφόρα θα έχει ως αποτέλεσμα η μπίλια να βρεθεί στο πάτωμα, όπου έχω φτιάξει μια μικρή πόρτα. Είναι σαν το παιχνίδι με τα πιγκουινάκια που πάνε πάνω κάτω στη σκάλα και δεν υπάρχει παιδί απο το ’80 και μετά που να μην έχει παίξει μαζί του ώρες σερί. Στην ουσία δηλαδή, μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία που μόνο τα παιδιά μπορούν να εκτιμήσουν και να χαρούν με αυτήν. Παιχνίδι, απο αυτά που δεν έχουν λόγο προφανή για να γίνουν αγαπητά όμως μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

DSC00220

Επόμενο.

τα λουλούδια της φωτογραφίας, φτιάχτηκαν  απο κομμένες ροδέλες (θυμίζουν λίγο κομμένο καλαμάρι) ρολού χαρτί υγείας, οι οποίες βάφτηκαν, δεν κολλήθηκαν, αλλά χρησιμοποίησα συρραπτικό, και η Χριστίνα διάλεξε χάντρες για να βάλει στο κέντρο. Ήθελα να φτιάξω ένα στεφάνι, αλλά εκείνη ήθελε να τα κρεμάσουμε απλά το ένα κάτω απο το άλλο στον τοίχο, χωρίς νόημα κανένα και φυσικά..έτσι κάναμε. Σίγουρα υπάρχουν άπειροι και πιο ευφάνταστοι τρόποι να χρησιμοποιηθούν.DSC00525 DSC00511 DSC00512 DSC00513 DSC00514 DSC00519 Τρίτο και τελευταίο, είναι το τροχόσπιτο της Άντυς. Η αδερφή μου ήρθε μια μέρα με αυτό το κουτί. Το πιο απλό κουτί που φαντάζεσαι. Απο σκληρό χαρτόνι. Και σκέφτηκε να φτιάξουν με τη Χριστίνα ένα τροχόσπιτο. Το έκαναν εξ ολοκλήρου μαζί, δεν κουνήθηκα απο τη θέση μου παρα μόνο για να το φωτογραφίσω. Τα χρώματα και βασικά ο τρόπος που το έβαψαν είναι άποψη και δεν δεχόντουσαν κουβέντα. Και φυσικά οι ρόδες έγιναν με ρολό απο χαρτί υγείας που τα έχουμε και πολλά (τα είχαμε, γιατί οι ρόδες ήταν τα δύο τελευταία που μου είχαν μείνει..δεν θέλω να βλέπω άλλο αυτά τα ρολά..). Τέλος, όταν τους είπα οτι θα το αναρτήσω στο μπλογκ, μου είπαν με μια φωνή οτι δεν είναι έτοιμο ακόμα, οτι δεν το έχουν τελειώσει και οτι θέλουν να κολλήσουν επάνω κάτι αφρολεξ για στέγη και κάτι τρέλες, αλλά επειδή δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, μπορεί η επόμενη ανάρτηση να θυμίζει κάτι απο Μεξικό με τις χασιέντες του. DSC00528 DSC00529 DSC00530 DSC00531 DSC00532 DSC00534 DSC00536 DSC00537 DSC00546 DSC00549 DSC00551