Ετικέτες

, , ,

Το απόγευμα η μικρή έφτιαξε το κλασικό χάρτινο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Τα είχε όλα αραδιασμένα μπροστά της και μπορούσε να διαλέξει ο,τι ήθελε. Προτίμησε να το κάνει αρκετά μινιμάλ και μόνο όταν την ρώτησα αν θα βάλει μόνο αυτά πρόσθεσε ακόμα τρία διακοσμητικά. Αυτό είναι που λένε, χόρτασα μόνο που τα είδα.xristougenniatika1Το ψάρι δεν συνάδει με το πνεύμα των ημερών αλλά αφού είχαμε όρεξη για χειροτεχνίες.. εξάλλου ψάρι με δυο μάτια στην μια πλευρά είναι, ας πούμε οτι το ένα μάτι είναι βούλα και να το το Χριστόψαρο…

Μετά η μαμά μεγαλούργησε πάλι φτιάχνοντας έναν χιονάνθρωπο νίντζα (δεν φταίω τώρα εγώ, ο,τι είδα έφτιαξα, παρασύρθηκα και τέτοια). Επίσης, είχε τρελαθεί με αυτόν τον μικρό Ρούντολφ απο τότε που μπήκαμε σε Χριστουγεννιάτικο mood και το επιχείρησα, μόνο που δεν είχα σκεφτεί πως θα συνδέσω τους φελλούς μεταξύ τους και παιδεύτηκα με οδοντογλυφίδες, ήταν που με τον παππού συναντηθήκαμε αργότερα και δεν σκέφτηκα τις καρφίτσες, αλλά οκ, τουλάχιστον είναι πιο safe έτσι.

Βάλαμε τον νίντζα χιονάνθρωπο και τον ρούντολφελλό δίπλα δίπλα κάτω απο το δέντρο του δωματιού της να πούνε τα νέα τους.Νέος φάκελος(ιδέα απο εδώ και εδώ)

Και επειδή είχα καιρό να γράψω για βιβλία, αυτά είναι τα Χριστουγεννιάτικα βιβλία που διαβάζουμε, είναι παντός καιρού και δεν τα επηρεάζει καθόλου η εποχή..DSC00217Οι «Εικόνες των Χριστουγέννων» είναι απο τη βιβλιοθήκη και αφορά στις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα απο διάφορα μέρη του πλανήτη και στο τέλος έχει ιδέες για διάφορες κατασκευές.

Το «Ο Αϊ-Βασίλης έρχεται» και το «Η στολή του Αϊ-Βασίλη» είναι για μικρότερα παιδιά (η Χριστίνα τον Μάρτιο γίνεται 4).

«Οι πρώτες μου αγαπημένες ιστορίες για τα Χριστούγεννα», είναι ένα βιβλίο που αγοράσαμε απο ένα Bazaar βιβλίου απέναντι απο την Ονειρούπολη καi αποτελεί συλλογή διαφόρων ιστοριών που είχαμε δανειστεί και απο την βιβλιοθήκη ως ξεχωριστά βιβλία. Είναι καινούρια έκδοση παλιών βιβλίων αλλά η Χριστίνα κοιμάται ξυπνάει με αυτό (δεν γεμίζει το μάτι αλλά κατα πως φαίνεται μιλάμε μόνο για το δικό μου μάτι).

Επίσης διαβάζουμε φυσικά το «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Τριβιζά, το έχουμε βρει εδώ και καιρό online και το έχει λατρέψει. Το «Πού πήγαν τα Χριστούγεννα» του Β. Ηλιόπουλου απο τον Μικρό Αναγνώστη που επίσης διαβάζουμε εδώ και έναν χρόνο και έχει χτυπήσει φλέβα και το «Ο πιο μικρός τάρανδος του Άι-Βασίλη» του Μάϊκλ Φόρμαν, αυτό το έχουμε δανειστεί και ξαναδανειστεί κτλ κτλ.

Το απόγευμα η γιαγιά έκανα ΤΑ τσουρέκια. Γιατί είναι ΤΑ τσουρέκια full stop.

Η Χριστίνα εδώ και με τα μικρότερα ΤΑ τσουρέκια 😛τσουρέκια μαμάςBonus: και λίγο απο ΟνειρούποληDSC00047DSC00053