Ετικέτες

, , ,

Μερικές φορές κάποια free printables είναι μια καλή ευκαιρία για γνώση μέσα απο το παιχνίδι, που λένε και οι παιδαγωγοί. Μερικές φορές απλά γιου αρ τεικινγκ ε μπρεικ απο τα υπόλοιπα παιχνίδια του δωματίου.. Ναι, η φάση θυμίζει λίγο σχολείο αλλά προσπαθώ να μην την πιέζω και μόλις μου λέει βαρέθηκα, μαζεύουμε τις φωτοτυπίες και τα συναφή και τα βάζουμε στον μεγάλο μωβ φάκελο.

Τα πρώτα printables με τους αριθμούς, τα βρήκα εδώ, το παιδί μετράει τα ίδια αντικείμενα και κυκλώνει τον αριθμό που πιστεύει οτι ανταποκρίνεται σε αυτό που μέτρησε. Οπότε και εξασκείτε στο μέτρημα, και μαθαίνει τα σύμβολα των αριθμών, στην ουσία μπορεί να διαλέγει και δια της εις άτοπον απαγωγής, γεγονός που το βοηθάει να μάθει καλύτερα ακόμα και τους αριθμούς που δεν κυκλώνει. Μου θύμισε πολύ το τεράστιο εκείνο βιβλίο που είχα στο νηπιαγωγείο, ακόμα το βλέπω και μου φαίνεται ολόκληρος τόμος εγκυκλοπαίδειας, απορώ πως θα μου φαινόταν ούσα 5.

DSC07860

DSC07863και αυτά με τα σχήματα εδώ, το site το βρήκα πολύ ενδαφέρον πραγματικά.

Στην ηλικία των τριών, τα παιδιά γνωρίζουν βέβαια τα σχήματα. Αυτό όμως που κάνει η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι οτι βελιτώνει τις προγραφικές δεξιότητες, το παιδί μαθαίνει να πιάνει σωστά το μολύβι και προσπαθεί να κινηθεί επάνω στις διακεκομμένες γραμμές ωστέ να πετύχει το κατάλληλο σχήμα και κάπως έτσι μπαίνει στο νόημα του τι σημαίνει γράφω.

DSC07864DSC07866DSC07868DSC07869

Τα δεύτερα με τις πασχαλίτσες τα βρήκα εδώ,

DSC08541DSC08543 ενώ αυτό με τα ζουζούνια, διαφορετικής φιλοσοφίας και για μικρότερα παιδιά βρίσκεται εδώ.DSC08547DSC08548πι.ες

τα χρώματα στις φωτογραφίες ενδέχεται να διαφέρουν κατα πολύ σε σχέση με τα αρχεία των μπλογκς (και μπορεί να περιέχουν ίχνη ξηρών καρπών, σόγιας, γλουτένης κ.α). έχει χαλάσει ο εκτυπωτής ή το ρεφιλ που αγοράζω είναι έξτρα μούφα. ψηφίζω το δεύτερο.