Ετικέτες

, ,

ρυζι_01Το πολύχρωμο ρύζι, ή αλλιώς ρύζι ουράνιο τόξο είναι ομολογουμένος πολύ εντυπωσιακό. Είναι εξίσου εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνεται αλλά και το αποτέλεσμα. Είναι όμορφο να το βλέπεις, είναι δελεαστικό στην αφή και αποτελεί ένα καινούριο υλικό για τα παιδικά κουζινικά. (και για τα χαλάκια, τρυπούλες στο πάτωμα, μαξιλαροθήκες, παπούτσια, κάτω μέρος του καναπέ, μαλλιά ‘πυρετούλη’, κουτιά παζλ κ.α. -θαυματουργό προϊόν-)

Οδηγίες: Παίρνετε το ρύζι (μου άρεσε πολύ το basmati όταν χρωματίστηκε αλλά δεν συμφέρει) και το βάζετε σε ένα άδειο βαζάκι. Προσθέτετε 6-7 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (ανάλογα με την ποσότητα μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο για περισσότερο ρύζι ή αν θέλετε πιο έντονο το χρώμα-εμείς φτιάξαμε και μωβ που στις φωτογραφίες αδικείται). Κλείνετε το βάζο και το κουνάτε, σε πολύ λίγο έχει χρωματιστεί όλο το ρύζι. Έχω δει και άλλους τρόπους αλλά αυτός μου φάνηκε ο πιο εύκολος.

ρυζι DSC07963 DSC07964 DSC07966 DSC07967 DSC07968 DSC07969 DSC07971 DSC07972 DSC07973

DSC07977 DSC07978  DSC07983

*Διευκρινίζω οτι αυτό μαζί με το παιδικό ψαλίδι και μια κόλλα Α4 υπάγονται στον αριθμό ένα ύποπτο για την μετατροπή του πατώματος σε ναρκοπέδιο.

Το έχουμε φτιάξει εδώ και κάποιο καιρό, το πρώτο πετάχτηκε γιατί ήταν όρος της συμφωνίας οτι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση του, παίζω με το ρύζι σημαίνει νομίζω οτι είμαι σε εκκλησία στον χορό του Ησαϊα και το εκσφενδονίζω, αυτή θα είναι η κατάληξη. Οπότε, ωρίμασαν οι σκέψεις, ξανασυμφωνήθηκαν οι όροι και φτιάχτηκε εκ νέου. Όχι οτι δεν γίνεται χαμός όταν παίζει με το πολύχρωμο ρύζι, γίνεται, αλλά τουλάχιστον είναι στα πλαίσια του προσπαθώ να το κρατήσω μέσα στο δοχείο. Της αρέσει όμως τόσο πολύ που δεν της το παίρνω και απλά πετιέται λίγο λίγο, καταλήγοντας στον σάκο της ηλεκτρικής σκούπας μετά το τέλος του παιχνιδιού. Είναι ιδανικό για sensory bin και ιδανικό για παιχνίδια ρόλων. Δεν ενδείκνυται για μικρότερα παιδιά που βάζουν αντικείμενα στο στόμα. Ενδείκνυται βέβαια για πειραματισμούς με χρώματα και για διακόσμηση, αν και δεν το έψαξα πολύ πως θα μπορούσε να χρησιμεύσει, ωστόσο μέσα σε ένα βάζο έδειχνε όμορφο.DSC07981