Ετικέτες

, , ,

Έχοντας ξύλινα στικάκια μέσα στο κουτί με τις χειροτεχνίες αναρωτιόμουν τι μπορούσαμε να φτιάξουμε με αυτά. Τελικά ανακαλύψαμε πολλές ιδέες αλλά αυτή με τα παγωτά αποδείχθηκε η καλύτερα μέχρι στιγμής. Βρήκαμε λοιπόν πριν λίγες μέρες αυτά τα printables σε αυτό το blog, το οποίο γενικά είναι πανέμορφο και φτιάξαμε παγωτατζίδικο. Το είχαμε ξανακάνει με παγωτά χωνάκια και το είχε διασκεδάσει πολύ αγοράζοντας αυτό που έτσι κι αλλιώς λατρεύει να τρώει και η ίδια (και τις περισσότερες φορές καταλήγει σε διαπραγματεύσεις ωρών, μην ρωτάς ποιος κερδίζει…)

Τα printables αυτά προορίζονται για memory card game αλλά εμείς το διαφοροποιήσαμε.

Εκτυπώσαμε τα πολύχρωμα παγωτά και τα κολλήσαμε επάνω στα ξύλινα στικάκια και είχαμε έτοιμα τα δικάς μας popsicle. (Από τα προηγούμενα printables μου καρφίτσωσε ένα στρόγγυλο χαρτί, τύπου παράσημο για να είμαι εγώ ο παγωτατζής και με τη βούλα, γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και έπρεπε να είναι μόνο εκείνη…) Σκέφτηκα, επιπλέον, ότι καλό θα ήταν να ονομάζαμε τα παγωτά ανάλογα με το χρώμα τους, έτσι έγραψα τις ‘γεύσεις’ του κάθε παγωτού και η Χριστίνα ανάλογα με το τι διάλεγε, τοποθετούσε το παγωτό της στο κατάλληλο σημείο αναγνωρίζοντας το πρώτο γράμμα κάθε λέξης.

παγωτά

Επειδή οι περισσότερες εκτυπώσεις που έχουμε κάνει αφορούσαν ντυσίματα για κούκλες, χριστουγεννιάτικα και σπιτάκια με πολλά μικρά κομμάτια και λεπτομέρειες, τις έχουμε τοποθετήσει σε έναν φάκελο για να μην χαθούν και τις χρησιμοποιούμε όταν θυμηθούμε. Το καλό με τα συγκεκριμένα παγωτά όμως είναι ότι μπορείς να τα φτιάξεις και να τα κρατήσεις σε ένα βάζο ή σε μια μολυβοθήκη και να τα βάλεις σε ένα πιο προσβάσιμο σημείο για το παιδί ώστε να τα χρησιμοποιεί γενικότερα σε παιχνίδια ρόλων.

Επίσης φτιάξαμε και την χειροτεχνία που φαίνεται στο κάτω μέρος του κολάζ φωτογραφιών με το πράσινο συρματάκι, η οποία είναι πανεύκολη. Παίρνεις το ρολό από το χαρτί υγείας και κολλάς επάνω του ξύλινα στικάκια γύρω γύρω. Φτιάχνεις έτσι μολυβοθήκη ή ακόμα και καλαθάκι βάζοντας επάνω συρματάκια καθαρισμού πίπας. Γίνεται πιο όμορφο αν τα στικάκια βαφτούν ή διακοσμηθούν με χρυσόσκονη, κουμπιά, χάντρες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κολληθεί.

Την επομένη είχαμε τσάι για δύο με το γνωστό πείραμα με το ξίδι και την σόδα που οι περισσότεροι έχουμε δει στο ίντερνετ καθώς είναι μια πολύ κοινή δραστηριότητα για παιδιά. σόδα και ξύδι

Εμείς χρησιμοποιήσαμε τα κουζινικά της Χριστίνας σε έναν δίσκο και επίσης προσθέσαμε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχει το εφέ του(την ιδέα την βρήκα εδώ και μου άρεσε περισσότερο από άλλες γιατί τα πιο πολλά παρόμοια πειράματα δεν εντάσσουν το πείραμα σε παιχνίδι). Σε κάποια ποτηράκια βάλαμε σκέτο νερό (για να παρατηρήσει ότι τίποτε δεν αλλάζει όταν προστεθεί η σόδα) και σε κάποια το ξίδι. Της έδωσα δικά της κουταλάκια και της έδειξα πώς να βάζει μέσα τη σόδα.

σόδα και ξύδι 2 Φυσικά τελειώσαμε ένα ολόκληρο καινούριο μπουκάλι ξίδια και μακάρι να είχα αγοράσει δύο. Παρόλο που γενικά η μυρωδιά του ξιδιού δεν μου αρέσει καθόλου, το συγκεκριμένο (το φθηνότερο που υπήρχε) δεν μύριζε ιδιαίτερα οπότε δεν μας ενόχλησε. Γενικά η Χριστίνα λατρεύει να αναμειγνύει υλικά μεταξύ τους και αργότερα το πείραμα-πάρτυ για τσάι, εξελίχθηκε σε παιχνίδι ανακατέματος, με ποτήρια με σκούρα υγρά να αδειάζονται και να γεμίζονται ταχύτατα (σήμερα είχε πικ νικ στο σαλόνι με την Μαρία το ξανθό στραβοκουρεμένο πανκιό κούκλα να τρώει σε ένα πιάτο ανακατεμένα κουάκερ με βούτυρο και κασέρι).