Ετικέτες

,

Όταν είδα αυτήν την κατασκευή σε αυτό το blog σκέφτηκα οτι είναι εύκολη, γρήγορη και έχει κάποιες πιθανότητες να αρέσει και στη Χριστίνα. Στο κάτω κάτω ακόμα και αν δεν έπαιζε τελικά μαζί του, τουλάχιστον θα είχαμε περάσει καλά φτιάχνοντάς τον.

Είναι ένα παιχνίδι μάθησης στην ουσία. Ένας πιγκουίνος που προφανώς πεινάει και τρώει ψάρια. Όπου ψάρια, χαρτόνια κομμένα σε σχήμα ψαριού. Επάνω μπορείτε να γράψετε απο αριθμούς και γράμματα έως να ζωγραφίσετε σχήματα, ακόμα και λέξεις ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Έχετε μπροστά στο παιδί τον πιγκουίνο και αραδιασμένα τα ψαράκια λέγοντας του πόσο πεινασμένος είναι και οτι σήμερα θα προτιμούσε να φάει ένα Ρ ένα 4 και ένα τρίγωνο…pig_1

pig_2

 

pig_3pig_4pig_5pig_6pig_7pig_8pig_9pig_10

Οδηγίες (τύπου)

Πήρα ένα κουτί απο δημητριακά, το έντυσα με μαύρο χαρτόνι, έβαλα λευκό χαρτόνι για την κοιλιά. Έκοψα, με το μάτι, μαύρο χαρτόνι για τα χέρια τα οποία κόλλησα στα πλαϊνά του πιγκουίνου. Άνοιξα με το κοπίδι μια τρύπα, περίπου ένα δάχτυλο, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θα είναι τα ψάρια που θα τρώει και μετά έκανα το στόμα. Πήρα ένα πορτοκαλί χαρτόνι κομμένο σε σχήμα τετράγωνο. Το έκοψα στη μέση του και διαγωνίως, σχεδόν όσο και το άνοιγμα που είχα κάνει στο κουτί (το ράμφος μου βγήκε πιο μεγάλο απο ότι θα ταίριαζε, εσείς μπορείτε να το κάνετε πιο μικρό). Απο επάνω κολλήσαμε ματάκια που είχαμε κάβα απο άλλες κατασκευές, αλλά και να μην έχετε μπορείτε να τα ζωγραφίσετε.

Τώρα, το που κολλάει ο φιόγκος, δεν κολλάει πουθενά, απλά η Χριστίνα αναρωτιόταν αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι και αποφάσισε οτι τον θέλει κορίτσι με φιόγκο.

Τα ποδαράκια είναι δύο πορτοκαλί χαρτόνια που πάλι με το μάτι προσπάθησα να τα κάνω να φαίνονται με πόδια (τύπου).

Όλα είναι στο περίπου γιατί δεν περίμενα ούτε οτι η Χριστίνα θα το έδινε και μεγάλη σημασία και εννοείται πως δεν είχα σκοπό να τον ανεβάσω στο blog.

ΌΜΩΣ…

Ο πιγκουίνος έκανε πάταγο. Η Χριστίνα ήθελε να τον ταΐζει ολημερίς. Τον έδειχνε με καμάρι σε όλους και έπαιζε συνέχεια μαζί του.

Έκανα ωστόσο τη χαζομάρα να καλύψω και το πάνω μέρος με μαύρο χαρτόνι για να τον κάνουμε πιο εντυπωσιακό, χάριν της κορδέλας. Μέγα λάθος, το οποίο φυσικά και διορθώθηκε απο την πρώτη φορά που έπεσαν όλα τα ψάρια μέσα στο κουτί.

Αφήστε λοιπόν το πάνω μέρος ανοιχτό, με σελοτέιπ έστω που να κολλάει και να ξεκολλάει για να βγάλετε όοοολα τα ψαράκια τις 25 φορές που θα χρειαστεί μέσα σε μια ώρα.

Καλό τριήμερο σε όλους! (αμα σας βολεύει κάντε τον και χαρταετό, μα πιγκουίνος καθαροδευτεριάτικο;;)