Ετικέτες

Ο αποχωρισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σχέση γονιού-παιδιού. Άλλα παιδιά έχουν ήπιες αντιδράσεις, ενώ άλλα το παίρνουν με πολύ βαριά…καρδιά. Συνήθως είναι ένα milestone, δηλαδή μια φάση, που πάνω κάτω όλα τα παιδιά περνάνε κάποια στιγμή.

Όταν θα πήγαινε στον παιδικό σταθμό η Χριστίνα για πρώτη φορά, θυμήθηκα ένα ποστ που είχα δει απο μια μαμά του εξωτερικού. Και τότε ανακάλυψα τα Kimochis (η λέξη σημαίνει συναισθήματα στα Ιαπωνικά).Τα Kimochis είναι κάτι υπέροχα λούτρινα που λένε οτι βοηθάνε στη συναισθηματική νοημοσύνη και στην αυτοπεποίθηση των παιδιών, κάνοντας τα να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους και να τα βάζουν σε μια σειρά. Αρχικά μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο αλλά τουλάχιστον μου τράβηξε την προσοχή γιατί δεν είχα δει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Όχι δεν παρήγγειλα κάποιο απο αυτά τα παιχνίδια αλλά έκανα κάτι άλλο γιατί το θυμήθηκα λίγες μόνο ώρες πριν πατήσουμε το πόδι μας στον παιδικό σταθμό.

Έφτιαξα αυτό τελείως πρόχειρα και με αρκετές κακοτεχνίες. Είναι ένα απλό χαρτόνι, τετραγωνισμένο (σχεδόν…), στο κέντρο έχει ζωγραφισμένη μια καρδιά η οποία μπαίνει και βγαίνει.

Την μια την κρατάει η μαμά και την άλλη το παιδί όταν αποχωρίζονται.

καρδιά

καρδιά_1

καρδιά_3

Δεν περίμενα θαύματα αλλά τουλάχιστον η Χ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και κατάλαβε το κόνσεπτ απο την αρχή. Την πρόσεχε βάζοντας την στην τσαντούλα της με ευλάβεια κάθε βράδυ. Μας άρεσε σαν ιδέα και την μοιράζομαι μαζί σας, μήπως και σε σας δουλέψει είτε κάτι παρόμοιο είτε τα ίδια τα Kimochis.Για μένα το γεγονός οτι είναι handmade έχει την ξεχωριστή του αξία.

Ένα παιδί, με χειροτεχνίες ή χωρίς, έχει ανάγκη να ξέρει οτι ακόμα και όταν είναι μακριά απο τη μαμά του, εκείνη είναι εκεί, το σκέφτεται και το αγαπάει και το περιμένει να γυρίσει.

Και είναι στ’αλήθεια η ίδια η μαμά που είναι το τετράγωνο χαρτόνι και το παιδί της η καρδιά που βγαίνει και προχωρά στον κόσμο, όπως λέει και η Elizabeth Stone:

Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body