Ετικέτες

, , , , ,

Είναι η στιγμή που έχεις ξεχάσει για τρίτη φορά να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή σου να δεις απλά τι κάνει. Είναι η στιγμή που πρέπει να μείνεις στο κρεβάτι και να μην σηκωθείς για τις επόμενες 2 ώρες (πολύ έβαλα;). Είναι η στιγμή που τα ασιδέρωτα ακούμπησαν ταβάνι και αν προσθέσεις και ένα μόνο σουτιέν θα σε πλακώσει ο σωρός και θα σε ψάχνουν.

Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι για κάποιο λόγο πρέπει το παιδί να μείνει απασχολημένο με όσο λιγότερη καθοδήγηση από εσένα.

Ας υποθέσουμε οτι θέλεις να μην κάνεις τίποτα. Απλά. Λιτά. Και απέριττα. Τίποτα.

Τι κάνεις;

Καρέκλα, τραπέζι, autopilot..

Τα επιτραπέζια είναι μια καλή λύση όταν αυτά μπορεί να τα παίξει το παιδί μόνο του. Πολλά απο αυτά βέβαια μπορείς να τα παίξεις και παρέα με το παιδί σε άλλες περιπτώσεις.

1. Μιξ Μαξ

Μιξ Μαξ

Επιτραπέζιο απο τον καιρό που ακούγαμε All that she wants ( Ace of Base) και έκανα babysitting την αδερφή μου. Σίγουρα όμως κάποια παραλλαγή του κυκλοφορεί στο εμπόριο.Της αρέσει, όσο περνάει ο καιρός, περισσότερο (και αρέσει και σε μένα γιατί οι επιλογές είναι τόσες πολλές και έχει γέλιο).

2. Design and Dress (ELC)

design and dress

Λατρεία! Αν είχε το τηλέφωνο της φίλης της θα την έπαιρνε να της το προτείνει…»Καλά φιλενάδα απαιχτο το μαγνητάκι».Όσο απλό κι αν φαίνεται στα μάτια ενός ενήλικα, το πόσες ώρες μπορεί να ασχολείται η Χριστίνα βάζοντας και βγάζοντας φορέματα και τσαντάκια μαγνητάκια είναι μοναδικό. Υπάρχουν επίσης βιβλία ίδιας φιλοσοφίας με αυτοκόλλητα που ξανακολλούν. Έχουμε δύο απο αυτήν την σειρά που απο την πολλή χρήση έχουν ξεθωριάσει και τα βρίσκουμε να τριγυρνάνε μέσα σε όλα της τα παιχνίδια…

3. Δαχτυλοκαρποχεριομπρατσομουτρομπογιες (δεν είναι επιτραπέζιο αλλά τη δουλειά τους την κάνουν -και πολλές περισσότερες δουλειές βγάζουν…)

δαχτυλομπογιές

Κάτι έχει καταλάβει λάθος το παιδί μου…Κάνει τα μποτέ της, απολέπιση, ενυδάτωση κτλ. Αν δεν έχεις πρόβλημα με το let’s get messyyyy είσαι στο σωστό δρόμο. Η Χριστίνα τις αγαπάει, η μαμά περιμένει να ξεχειμωνιάσει με κάτι άλλο και το καλοκαίρι θα πάρουμε προμήθειες και θα την βγάλουμε στην αυλή λέσια!!

4. Ψηφίδες.

Ψηφίδες

Ψηφιδες_2

Απο τον καιρό που τρώγαμε φοφίκο! Αυτό το παιχνίδι το έχω λιώσει και δεν ξέρω πως εξακολουθεί να υφίσταται και να περιφέρεται ακόμα ανάμεσα σε playmobil και παιδικά δωμάτια. Βράχος! Βρέθηκε στο υπόγειο σε κάτι κούτες. Η Χριστίνα δεν το χρησιμοποιεί βάση των οδηγιών (δηλαδή αντιγραφή της εικόνας που δίδεται, επάνω στον ‘καμβά’) αλλά το διαμορφώνει σε σπιτάκι και δωμάτια. Πάντως, είναι μια πολύ καλή άσκηση λεπτής κινητικότητας.

5. Απο τι γίνεται;

Απο τι γίνεται

Μας αρέσει πολύ και είναι αφορμή για μεγάλες κουβέντες μεταξύ μας. Υπολείπεται λίγο των προηγουμένων γιατί πρέπει να είσαι κοντά στο παιδί αν δεν το ξέρει καλά και απο την άλλη δεν είναι απλά ένα puzzle, θέλει επεξήγηση και σχολιασμό.

6. Puzzle.puzzle

Απλά, παντού και πάντα. Τα παλιά τα δικά μου, τα παλιά της θείας της, και καμιά 10αριά δικά της. Προλαβαίνεις στανταράκι πλύσιμο πιάτων. Για μπάνιο δεν το συνιστώ.

7. Φυσικά κανένα δεν ανταγωνίζεται αυτόDSC05416

Φρέσκο πράγμα, σημερινό. Με φώναξε να μου πει «Κοίτα μαμά πως κάνει καταδύσεις!!!» Προλαβαίνεις και σίδερο και πλύσιμο πιάτων!